Privacyverklaring

Inleiding

Technologische ontwikkelingen in samenhang met steeds meer digitale dienstverlening stellen andere eisen aan de bescherming van persoonsgegevens en privacy. De Haven In Lemmer wordt door de gemeente De Fryske Marren beheerd. Wij behandelen uw persoonsgegevens met zorg, onder andere door maatregelen te nemen op het gebied van informatiebeveiliging, dataminimalisatie en transparantie.

Voor de omgang met persoonsgegevens gelden in het bijzonder de volgende wet- en regelgeving:

  • De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp), vanaf 25 mei 2018 vervangen door de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)
  • De Uitvoeringswet Algemene Verordening Gegevensbescherming.

Deze wet-en regelgeving voorziet in algemene regels waar wij ons aan moeten houden bij de verwerking van persoonsgegevens. De Autoriteit Persoonsgegevens houdt toezicht op de naleving van de regels voor het gebruik van persoonsgegevens.

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente De Fryske Marren is de verantwoordelijke voor de verwerking van persoonsgegevens. Deze website is uitsluitend bedoeld om u te informeren over de faciliteiten van de Haven in Lemmer.

Website en Cookies

U kunt deze website anoniem bezoeken. Wel willen wij een beeld krijgen van het aantal bezoekers van onze site en welke pagina’s er worden bezocht. Daarvoor worden enkel het aantal bezoeken geregistreerd en niet de identiteit van de bezoekers. Uw gegevens blijven dus anoniem.

Een cookie is een klein tekstbestand dat tijdelijk op uw harde schijf wordt geplaatst door een webserver. Met behulp van een cookie kan onze website u herkennen wanneer u opnieuw onze website bezoekt en kan de website speciaal op u worden ingesteld. Een cookie helpt u dus tijd te besparen. Een cookie kan geen virussen verspreiden.

U kunt cookies weigeren in uw browserinstellingen. Wij wijzen u er echter op dat de werking en het gebruik van sommige onderdelen op de website kan vertragen of onmogelijk kan maken. Via de helpfunctie van uw browser (vaak terug te vinden in het menu “opties”) vindt u meer informatie over cookies.

Wijzigen privacyverklaring

Deze privacyverklaring kan gewijzigd worden, zonder voorafgaande waarschuwing. Wijzigingen treden in werking vanaf het moment dat ze gepubliceerd zijn. Wij raden u aan de privacyverklaring geregeld te raadplegen, zodat u van deze wijzigingen op de hoogte bent.

Als u vragen heeft over deze privacyverklaring, dan kunt u dit kenbaar maken aan de Functionaris Gegevensbescherming (FG) van de gemeente De Fryske Marren. U kunt de FG van de gemeente bereiken via Postbus 101, 8500 AC te Joure, info@defryskemarren.nl of telefonisch via 14 05 14. De FG is ook rechtstreeks benaderbaar via privacy@defryskemarren.nl.

Meer informatie over AVG vindt u op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens. https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/