Jachthavenbetaalkaart

BetaalpasVoor het gebruik maken van sanitair, elektra, drinkwater, afvalcontainer en vuilwaterstort heeft u een jachthavenbetaalkaart nodig. Deze kaart kunt u kopen bij de betaalautomaat. Op de kaart kunt u saldo zett en voor het gebruik van het sanitair, elektra en drinkwater. Voor gebruik van de afvalcontainer en het vuilwaterpunt heeft u alleen een kaart nodig als toegangscontrole. Er wordt daar niets afgeschreven bij gebruik. Let op dat u het overgebleven saldo niet kunt terugkrijgen. Het saldo blijft wel geldig voor de haven waar deze is gekocht/opgewaardeerd. In totaal kunnen er 10 verschillende havens op één kaart.

Tarief 2023

Jachthavenbetaalkaart – € 5,00 (met € 2,00 saldo)

Extra kaart?

Het kan handig zijn om een extra jachthavenbetaalkaart te hebben. U kunt een extra kaart kopen bij de automaat. Maar misschien heeft u al een kaart van een andere haven aan boord. Deze zijn te herkennen aan het logo.

Logo Jachthavenbetaalkaart

U kunt de kaart uit de haven van Lemmer ook gebruiken in andere havens die dit systeem gebruiken. Let op: het saldo op uw jachthavenbetaalkaart is plaatsgebonden. Dit betekent dat het saldo van de haven in Lemmer alleen geldig is in Lemmer. Het saldo van de haven in Joure is alleen geldig in Joure. De jachthavenbetaalkaart wordt ook gebruikt in de haven van Joure, Enkhuizen, Lelystad, Leeuwarden en diverse andere havens. Kijk voor een volledig overzicht op www.jachthavenbetaalkaart.nl.

Hoe werkt de kaart?

Op de jachthavenbetaalkaart kunt u saldo opwaarderen. Dat saldo heeft u nodig voor elektra, drinkwater en douchen.

Elektra

  • IMG_6007Kies een vrij stopcontact
  • Houd de kaart voor de lezer. In het display verschijnt nu uw tegoed.
  • Door één of meerdere keren op het knopje naast het door u gekozen stopcontact te drukken, geeft u tegoed vrij aan uw eigen stopcontact.

Tarief 2023

€ 1,00 per 2 kWh

Drinkwater

  • Controleer of de kraan open staat.
  • Houd de kaart voor de lezer en druk tegelijkertijd op de knop van de waterzuil.
  • Er wordt vijftig cent tegoed afgeschreven en de kraan begint direct te stromen.

Tarief 2023

Drinkwater € 0,50 per 100 liter

Douchen

  • SanitairContoleer of de warmwaterkraan open staat.
  • Hang de kaart in de blauwe lezer rand. Vanaf dat moment krijgt u douchewater.
  • Wilt u zich inzepen, en tijdelijk geen water, haal dan de kaart uit de lezer en plaats hem terug als u weer water wilt.

Tarief 2023

€ 1,50 per 5 minuten

Afval

Om de gebruik te kunnen maken van de ondergrondse vuilcontainer, houdt u de jachthavenbetaalkaart tegen de paslezer aan. Er wordt geen saldo afgeschreven.

Vuil water punt

Om gebruik te kunnen maken van het vuil water punt, houdt u de jachthavenbetaalkaart tegen de paslezer aan. Er wordt geen saldo afgeschreven.